Megállítható a fegyvercsempészet?

Gázai konfliktus: Németország is az uniós határmegfigyelő küldetés felújítását javasolja

Franciaország után Németország is javasolja a Gázai övezet határátkelőinek ellenőrzését támogató európai uniós küldetés felújítását.

2014.08.03 16:57MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban közölt kommentárjában kiemelte, hogy a gázai konfliktus tartós rendezése csak akkor lehetséges, ha a Hamász radikális palesztin szervezet nem jelent állandó veszélyt Izrael számára, a Gázai övezet lakossága pedig számíthat az életkörülmények javulására.

A rendezés egyik fontos eleme a határforgalom nemzetközi ellenőrzése, aminek révén megállítható az övezetbe irányuló fegyvercsempészet. Ezért fel kell újítani az EUBAM Rafah (Az Európai Unió Rafah-i Határtámogató Missziója) nevű uniós küldetést - írta a német külügyminiszter, megjegyezve, hogy ezt francia kollegájával együtt kezdeményezi.

Laurent Fabius francia külügyminiszter július közepén vetette fel nyilvánosan az EUBAM Rafah felújítását. A Gázai övezet és Egyiptom közötti Rafah átkelőhelyen 2005-ben indult az uniós határellenőrző küldetés, amelyet azonban a Hamász 2007-es választási győzelme után felfüggesztettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.