Sajtófotó

A Pictorial Collective is bemutatkozik az idei World Press Photo-kiállításon

Egy fiatal magyar fotóriporterekből álló csoport, a Pictorial Collective is bemutatkozik képeivel a Néprajzi Múzeumban az idei World Press Photo-kiállításon.

2015.09.26 21:30MTI
Facebook Picrorial Collective

Mohai Balázs, az MTI/MTVA fotóriportere elmondta: a 2010-ben alakult, jelenleg 11 tagot számláló Pictorial Collective egy szakmai-baráti alkotóközösség, melynek célja, hogy tagjai egymást inspirálva olyan alkotásokat hozzanak létre, amelyekre egyedül nem lennének képesek. Elsősorban a Magyarországon és a környező országokban történő események magas szintű bemutatását tűzték ki célul, akár egyéni munkák, akár közös projektek keretében.

Mohai Balázs felidézte: a World Press Photo-kiállítás szervezőitől arra kaptak felkérést, hogy egy kísérő tárlaton adjanak keresztmetszetet eddigi munkáikról. "Így egy teljesen vegyes, 60-70 képet felölelő kiállítás jött létre, amelyben látható Afrikában és Hegyi-Karabahban készült anyag, de bemutatunk például egy-egy sorozatot a magyar vidéki fociról és senior úszókról is, és szerepel a válogatásban a menekültekről múlt héten készített saját anyagom is".

A húszas-harmincas éveiben járó generációt tömörítő társulást Korniss Péter Kossuth-díjas fotográfus is méltatta a World Press Photo-kiállítást megnyitó csütörtöki beszédében. Mint fogalmazott, "a tenni akarás, és az a hit köti össze őket, hogy valami fontosat tesznek".

A Pictorial Collective következő kiállítása a szentendrei Ferenczy Múzeumban nyílik meg október közepén Flow/Áramlat címmel. A kiállítás olyan alternatív életstratégiákat megvalósító személyekről és csoportokról készült fotóriportokat mutat be, akik hétköznapi élettevékenységeik során átélik a Csíkszentmihályi Mihály által leírt flow-élményt. A tárlat október 17. és január 10. között látogatható.

Mohai Balázs elmondta: terveik között szerepel egy menekültekről készített nagyszabású közös anyag is.

A csoportról és tagjairól bővebb információ honlapjukon, a www.pictorialcollective.hu címen érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.