A sajtófotósok munkáját népszerűsíti

A Néprajzi Múzeumba megy a World Press Photo

A World Press Photo nonprofit független szervezetet 1955-ben alapították Hollandiában. Elsődleges célja, hogy támogassa és népszerűsítse a sajtófotósok munkáját. Az évek során a szervezet a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát.

2011.09.13 18:54ma.hu

A World Press Photo szervezet minden évben megrendezi az elmúlt év eseményeiből készült sajtófotó-versenyét. Ez a legnagyobb és a legtekintélyesebb verseny a fotós újságírók között.

A képek a legkülönfélébb kategóriákban mutatják be az elmúlt év legfontosabb és legmeghatározóbb eseményeit. A 2010. év eseményeit bemutató World Press Photo versenyre 125 országból 5691 fotóriporter pályázott.

A 108059 fotó értékeléséve a nemzetközi zsűri 13 napot töltött Amszterdamban. A zsűri tagjai végül 23 nemzet 55 fotográfusát, köztük a magyar Lakatos Pétert díjazták.

A World Press Photo hivatalos magyar honlapja: www.worldpressphotohu.info

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.