Mintegy 200 kép tekinthető meg

Megnyílt a World Press Photo kiállítás

Megnyílt a World Press Photo kiállítás! A Millenáris Fogadóban berendezett tárlaton 200 képet állított ki a versenyt szervező holland alapítvány. Minden korábbinál több fotós rekordmennyiségű képéből válogatták ki az idei budapesti World Press Photo kiállítás anyagát.

2009.09.25 18:40MTI

A nagyközönség számára pénteken nyíló tárlaton mintegy 200 kép tekinthető meg.

Az idén 196 fotót válogattak ki a 124 ország 5508 fotósa által beküldött 96 ezer 268 képből; az utóbbi két szám húsz százalékkal több, mint tavaly volt - mondta Jurre Janssen, a versenyt szervező holland alapítvány projektmenedzsere.

A fotóújságírás eleven és aktív - mondta a World Press Photo 2009 budapesti kiállítás csütörtöki megnyitóján Robert Milders, Hollandia magyarországi nagykövete.

A képek titka, hogy egy kicsit csalókák, hiszen mindig túlmutatnak azon, amit ábrázolnak - szögezte le beszédében a Millenáris Parkban a misszióvezető. Hozzáfűzte: az idei tárlaton számos kép - köztük a nagydíjas is - "egy újfajta háborút mutat be, a gazdasági háborút, amely elfoglalta otthonainkat". (A World Press Photo-fődíjas képen egy rendőr vizsgál át egy árverezés előtti kiürítésre ítélt ingatlant az Egyesült Államokban).

A nagykövet kitért arra, hogy a verseny és a legjobbnak ítélt alkotásokat felvonultató kiállítás Hollandia egyik legnagyobb súlyú kulturális eseményévé nőtte ki magát.

Az idei budapesti World Press Photo kiállítás anyaga minden korábbinál több fotós rekordmennyiségű képéből került ki; 196 fotót válogattak ki a 124 ország 5508 fotósa által beküldött 96 ezer 268 képből.

A kiállítás számos kísérőrendezvényének egyikére amatőr fotósok küldhetik be képeiket, amelyek közül naponta egyet nagy, 10-20 művet kisebb méretben kinyomtatva állítanak ki a World Press Photóval egy légtérben.

A Millenáris Fogadóban berendezett World Press Photo 2009 című tárlat péntektől október 25-ig, naponta 10-től 20 óráig látogatható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.