Mozi

Taroltak a Minyonok

A Minyonok (Minions) című rajzfilm az amerikai mozikban az animációk minden idők második legnagyobb nyitó hétvégi jegyárbevételét jelentő 115,2 millió dollárt (32 milliárd forint) hozta.

2015.07.13 08:37MTI
Facebook

A Gru (Despicable Me) című sorozat kicsi, zsémbelő, pajkos, élénksárga szereplőiről készült film bevétele alig maradt el a Harmadik Shrek 2007-es, 121,6 millió dolláros nyitó hétvégi rekordjától.Christopher Meledandrit, a Minyonok producerét az teszi igen értékessé a filmstúdiók szemében, hogy alacsonyan tartja a költségeket. A Minyonok 74 millió dollárba került, míg a Pixar és a DreamWorks legtöbbször 100 millió dollárnál is többet költ egy-egy animációjának gyártására.

"Bármi, ami százmillió dolláros jegyárbevétel fölött nyit, az biztosan több generációt meghódított. A minyonok a Gru-sorozat sztárjai, szeretik őket a gyerekek, a tizenévesek, a felnőttek" - vélte Jeff Bock, az Exhibitor Relations elemzője.

A Minyonokat jegyző Universalnak volt mit ünnepelnie az elmúlt hónapokban, a Tökéletes hang 2 (Pitch Perfect 2) és A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) kasszasikerek gyártója két filmjével - a Halálos iramban 7-tel (Fast and Furious 7) és a Jurassic Worlddel - is átlépte már a világ jegypénztárainál az egymilliárd dolláros árbevételt.

A 4301 amerikai moziban műsorra tűzött Minyonok olyan elsöprő sikerrel nyitott, hogy a két másik debütáló film, az Önkívület (Self/less) és az Akasztófa (The Gallows) azt kockáztatta, hogy szinte észrevétlen marad. Az utóbbi járt jobban, 2720 amerikai moziban 10 millió dollárért keltek el rá a jegyek.

A Minyonok és a korábbi hetek még játszott kasszasikerei, a Jurassic World és az Agymanók (Inside Out) miatt hatalmasra rúgtak a jegyárbevételek: majdnem 40 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel ezelőtt, amikor a Majmok bolygója: Forradalom (Dawn of the Planet of the Apes) című film nyerte debütáló hétvégéjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.