Programajánló

Múzeumok éjszakája: 3 új repülőgéppel bővült a ferihegyi Aeropark flottája

A múzeumok éjszakáján, június 20-án a látogatók megtekinthetik az újonnan érkezett repülőgépek mellett a ma is használt és veterán repülőtéri kiszolgáló járműveket.

2015.06.16 04:24MTI

Három új repülőgéppel bővült a ferihegyi repülőtér mellett működő Aeropark repülőgép-múzeum flottája, az L-410-est és a Jakovlev Jak-40-est péntekre virradó éjjel vontatták a szabadtéri múzeum területére - közölte az MTI-vel pénteken a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

A repülőterek futópályáinak műszeres leszállító rendszereit és légi navigációs berendezéseket egykoron kalibráló csehszlovák L-410 Turboletből eddig egyetlen példányt sem állítottak ki Magyarországon.

A szovjet Jakovlev Jak-40-est évek óta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tárolták, a szovjet gyártmányú háromhajtóműves regionális gép a 2014. május 28-án tragikus hirtelenséggel, repülőgép-balesetben elhunyt pilóta és szenvedélyes repülőgépgyűjtő Komócsi Zoltán tulajdona volt.

A harmadik új repülőgép a tavalyi évben bezárt Üllői úti gyorsétterem parkolójából kimentett An-2-es repülőgép, melyet a közelmúltban szereltek össze a múzeum által felkért szakemberek, a következő hetekben pedig kiállítás arculatához illeszkedő új festéssel látja majd el az Aeropark.

A múzeumok éjszakáján, június 20-án a látogatók megtekinthetik az újonnan érkezett repülőgépek mellett a ma is használt és veterán repülőtéri kiszolgáló járműveket, a tűzoltó, mentő és kutyás bemutatókat, a kivilágított pilótafülkéket, valamint az érdeklődők a múzeum repülőgép-szimulátorát is kipróbálhatják - olvasható közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.