Rekordszámú látogató

Múzeumok éjszakája - soha nem látott tömegek Szegeden

Egész este hatalmas tömeg hömpölygött a szegedi Móra-parkban, óriási sorok kígyóztak a Móra Ferenc Múzeum, a Kass Galéria és a Fekete ház előtt.

2014.06.22 09:17MTI
Forrás: youtube.com

Tizenötezer-hatszázan tekintették meg a szegedi Múzeumok éjszakáján A fáraók Egyiptoma című nagyszabású kiállítás három helyszínét - tájékoztatott a közgyűjtemény sajtóreferense vasárnap.

Medgyesi Konstantin közölte, ekkora látogatottságot még a 2012-es Munkácsy-kiállítás idején sem élt meg a szegedi múzeum a Múzeumok éjszakáján.

Egész este hatalmas tömeg hömpölygött a szegedi Móra-parkban, óriási sorok kígyóztak a Móra Ferenc Múzeum, a Kass Galéria és a Fekete ház előtt.

Nagy sikere volt az egyiptomi halotti szertartást megidéző Mérlegen az élet című darabnak a Móra-múzeum előtti színpadon. A múzeum felhívására több mint száz élő és plüss cica gyűlt össze a Kultúrpalota előtt, és sokan követték figyelemmel az egyiptomi tánc- és divatbemutatót is -tudatta a sajtóreferens.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.