Elveszett Paradicsom után vágyódik

Tárlatot nyit Szőke Gábor Miklós szobrász!

Szőke Gábor Miklós szobrász a Boulevard&Brezsnyev galériában október 2-án nyíló tárlatán nem a tőle megszokott, a többi közt a budapesti állatkertben és Visegrádon is látható nagyméretű "deszkaszobrait" mutatja be, hanem más médiumokkal kísérletezik.

2008.10.02 14:15ma.hu
Szöke Gábor: Fekete bika

A Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán Kő Pál kezei alatt nevelődött Szőke Gábor Miklós az állatok nagy barátja. Dante, a doberman mellett deszkalapokból, üvegszálas műanyagból és ki tudja még milyen anyag (lényeg, hogy maradék, hulladék) felhasználásával teremtett már jegesmedvéket, őszikét, bölényt, lovat, de cápa és orrszarvú is köszönheti neki létét. 

A Boulevard&Brezsnyev galéria október 2-án nyíló, Árkádia című kiállítására Szőke Gábor Miklós mégsem állatkertet rendez be, hanem más médiumokkal "babrál". 

Több kivetítőn is nyári hangulati elemek tűnnek fel, amelyek szerves részei a térben elszórtan található lényeknek.

A Király utcai intézetben az elveszett paradicsomi állapot utáni vágyódás van jelen, ami akár egy nyárbúcsúztató diszkrétpartinak is felfogható, kiváltképp elDubuc képei és zenéi hatására. 

A különteremben dokumentumkiállítás látható az augusztusi szoboravatóról, amely Visegrád közterén valósult meg a Reneszánsz év keretén belül. 

A Boulevard&Brezsnyev első köztéri szobráról, amely ugyancsak Szőke Gábor Miklós munkája, Szombat Éva fotói és Victora Zsolt videója számolnak be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.