Pünkösd

Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte vasárnap és hétfőn. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők Esztergomban, Budapesten, illetve Szarvason ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2015.05.22 16:10MTI

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata azt közölte: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét vasárnap fél 11-kor.

Pünkösdhétfőn az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye családi és ifjúsági napját, a karizmák ünnepét tartják a fővárosi máriaremetei kegytemplom kertjében "Bátorság! Gyere, téged hív!" mottóval. Ennek keretében 15 órakor Snell György esztergom-budapesti segédpüspök koncelebrál szentmisét a jelenlévő papokkal.

Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap 10 órától Budapesten, a budahegyvidéki református templomban tart istentiszteletet - tudatta a Dunamelléki Református Egyházkerület sajtószolgálata.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntek este 6 órakor Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke hirdet igét budapesti kápolnájukban, a pünkösdi zenés vigílián.

Gáncs Péter az MTI-nek elmondta: pünkösdvasárnap 11 órától a szarvasi evangélikus ótemplomban hirdet igét, az istentiszteletet a Duna élőben közvetíti.

Pünkösdkor a Szentlélek eljövetelét és az egyház megszületését ünnepli a kereszténység.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.