Felkavaró bárzene

Kortárs stíluselemekkel variál Susana Baca!

Afroperui hangszerek, dallamok, ritmusok, amelyeket kortárs stíluselemekkel variál Susana Baca.

2008.09.30 19:15ma.hu
Susana Baca

1995-ös A fekete Peru lelke (The Soul of Black Peru) című lemezen megszólaló Maria Lando megjelenése óta csak a fado- és morna-királynő Cesaria Evorával összehasonlítható énekesnő október 20-án koncertezik a Fesztivál Színházban. 

A Lima egyik feketék lakta elővárosában napvilágot látott énekesnő dallamos-melankolikus afroperui zene bűvöletében nevelkedett, ahol "minden zene anyjaként" imádták a mágikus kisugárzású golpe di tierrát, az extázisban oldódó dobszólót. 

Egy-két gitár, a flamencóból ismert cajon, s felhangzik a szívbemarkoló füstös-lázas bárzene, Susana Baca felkavaró élményt adó éneke. 

2008. október 20. 19:30 
Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) 

Susana Baca és zenekara

Susana Baca (ének), David Pinto (nagybőgő, basszusgitár), Sergio Valdeoz (gitár), Hugo Bravo (ütőhangszerek), Juan Medrano "Cotito" (cajón)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.