Sértő sztereotípiák

Kiszállnak egy készülő Adam Sandler-filmből a megsértett indián színészek

Indián színészek egy csoportja otthagyta egy készülő Adam Sandler-film forgatását, mert szerintük az indiánokra nézve sértő sztereotípiák és nevek szerepelnek a produkcióban.

2015.04.25 07:30MTI

Loren Anthony színész az AP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy ő és nyolc társa kiszállnak a The Ridiculous Six című westernszatíra munkálataiból, mert a producerek figyelmen kívül hagyták az apacs kultúra ábrázolásával kapcsolatos aggályaikat.

Anthony szerint a film forgatókönyvében a női indián karakterek nevei is sértőek. A színész arról is beszámolt: a készülő film producerei azt mondták nekik, hogy távozzanak, ha sértve érzik magukat.

Sandler és Allen Covert is producere a The Ridiculous Six című filmnek, amely kizárólag a Netflixen lesz elérhető. A film forgatása áprilisban kezdődött az új-mexikói Santa Fében és környékén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.