Egyszerre kapott gyerekdíjat és "cikidíjat"

Adam Sandler: a kicsik imádják, a nagyoknál durván alázták

Adam Sandler amerikai színész lett a gyerekek kedvenc színésze az idei Nickelodeon Kids Choice díjátadó gálán, a kedvenc színésznőjüknek Kristen Stewartot választották a csatorna nézői.

2012.04.02 14:29ma.hu / MTI

Az amerikai first lady is megjelent a The Kids's Choice Awards szombati díjátadó ceremóniáján, hogy személyesen tüntesse ki Taylor Swift énekesnőt jótékonysági munkájáért. Michelle Obama A nagy segítség-díjat adta át a Nickelodeon gyermekcsatorna 25. gáláján Los Angelesben a gyerekeknek példát mutató és őket is karitatív tevékenységre ösztönző, kiemelkedő jótékonysági munka elismeréseként.

A popsztár az Egyesült Államok déli részén pusztító áradás és hurrikán áldozatainak megsegítésére gyűjtött 750 ezer dollárt, és több jótékonysági alapítvány munkájában is részt vesz.

Az online szavazás nyomán odaítélt díjak közül Justin Bieber nyerte el a kedvenc férfi énekes, míg Selena Gomez a kedvenc női énekes címet, a színészek közt Adam Sandler és Kristen Stewart diadalmaskodott. A díjátadó ceremóniát Will Smith vezette, és a műsorban felléptek olyan hírességek, mint Katy Perry és a One Direction brit fiúbanda.

Miközben a gyereksereg Sandlert éltette, a felnőttek világában is tarolt egy díjátadón, igaz, arra valószínűleg kevésbé büszke, noha több kategóriában is átvehette volna az aranyozott szobrocskát. A vasárnap kiosztott Arany Málna-díjat ugyanis azok kapják, akik a legrosszabbat nyújtották egy-egy kategóriában: afféle anti-Oscarként is szokták emlegetni. Az idei díjkiosztóról már a jelölések nyilvánosságra hozatalakor sejteni lehetett, hogy Sandler nem lesz büszke a neki címzett kritikákra, a lehetséges tíz kategóriából tíz jelöléssel várhatta a Bolondok Napját.

A jelölteket a hagyomány szerint idén is az Oscar-ceremónia előestéjén hirdették ki, ám eddig nem fordult elő olyan eset, hogy egyetlen film az összes jelölését be is váltsa, főleg nem úgy, hogy valójában az összes díjat egyszerre elvigye. Márpedig Sandler, illetve a Jack és Jill című film, amelyben játszott, a kritikusok szerint az év legrosszabbjának bizonyult. "Hármas ikreket nem játszott, de több díjat már így sem kaphatott volna" - jegyezte meg a díj alapítója, John Wilson.

A kijelentéssel arra utalt, hogy a színész nemcsak a legrosszabb színésznek járó trófeát vette át, de a legrosszabb színésznőét is, miután egyszemélyben alakította a történet férfi és női főszereplőjét. Őt illette ezen felül a legrosszabb forgatókönyv, mivel ő maga írta azt is, de a stáb többi tagja sem erre a filmre és alakítására lesz legbüszkébb. A legrosszabb férfi mellékszereplő díját Al Pacino kapta, míg David Spade a legrosszabb női mellékszereplő kétes fényében tündökölhetett.

A többi kategória, amiben tarolt a Jack és Jill, az a legrosszabb látvány, a legrosszabb rendezés, a legrosszabb filmes pár, valamint számos technikai kategóriában is sikerült alulmúlni minden más mozit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.