Érkezik a Halálos iramban 8.

Vin Diesel csapata kasszát robbantott

A kínai mozikban csaknem minden eddigi rekordot felülmúlt a Halálos iramban 7, nézői két hét során 1,17 milliárd jüan (52,6 milliárd forint) bevételhez juttatták a vetítőket.

2015.04.24 13:25MTI

Az amerikai sikerfilmé a nyitónapi 401 millió jüanos (18 millió forint) bevételi rekord és a legnagyobb forgalmat hozó éjféli vetítés (50 millió jüan) is hozzá kötődik. Így cseppet sem lepődünk meg, hogy 2017. április 17-én érkezik a nyolcadik rész a szériához.

Az előrejelzések komolyabb kockázat nélkül vetítik előre a Transformers 4 trónfosztását az összbevétel kategóriájában. Az akciófilm magabiztosan tartja elsőségét - állapította meg a helyi szaksajtó, amely egyben igyekszik a siker titkát is elemezni.

A szakemberek szerint a kínai közönség érdeklődéssel várta a vásznon a forgatás időszakában, 2013 novemberében tragikus körülmények között elhunyt Paul Walkert és a Universal Pictures megoldását, hogy helyenként élethű számítógépes grafika alkalmazásával jelenítik meg a színészt.

Ám - teszik hozzá - meggyőződésük, hogy mégsem emiatt özönlötték el a vetítőket az emberek. Egy szakértő szerint a magyarázat kézenfekvő: a kínai nézők millióinak immár kielégíthetetlen "kiéhezettsége" a jó filmekre.

Mint mondta, a kínaiaknak jóval kevesebb jut belőlük, mint a külföldön élőknek. Ezzel arra utalt, hogy a kelet-ázsiai országban éves kvótával szabályozzák a mozikban vetíthető külföldi filmek számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.