Kínai kivagyik

Halálos iramban: munkanélküli fiatalok törtek luxuskocsikat

Összeroncsolódott egy Lamborghini és egy Ferrari is összetört a hétvégén Pekingben, miután sofőrjeiket vélhetően megihlette a Halálos iramban című amerikai film amatőr gyorsulási versenye.

2015.04.13 13:42MTI
Fotó: You Tube

A súlyos anyagi károkkal végződött, két húsz év körüli fiatalember közötti utcai versenyről a kínai sajtó és a közösségi média számolt be.

Az ütközés, amelynek nincsenek súlyos sérültjei, a kínai főváros központi Csaojang kerületében a földfelszín alatt vezető Tatun úton történt a késő esti órákban, amikor a Lamborghini vezetője a gyorsulási verseny közben előzni próbált. Irányt változtatott, ledöntötte a védőkorlátot és több mint 160 kilométeres óránkénti sebességgel nekiütközött az alagút falának, egy részen megbontva annak burkolatát.

A zöld Lamborghini eleje leszakadt, vezetője könnyebben sérült. A piros Ferrarinak az oldala és a hátulja tört össze. A luxusautók darabjai szanaszét szóródtak. A helyszínelők nem találtak féknyomokat a kétsávos úton, ahol elvileg a 60 kilométeres óránkénti sebesség a megengedett. Az alagút 20 méter széles és körülbelül 1,2 kilométer hosszan vezet, többnyire lakott terülten.

Szemtanúk elmondták, hogy a két sofőr egyazon autóklub tagja, a médiajelentésekből pedig az is kiderült, hogy a helyszín gyakori terepe illegális autóversenyeknek, ám a rendőröknek még nem sikerült egyszer sem rajta kapniuk a szabálysértőket. Úgy tudni, hétvégéken sportautók és motorkerékpárok vezetői mérik itt rendszeresen össze tudásukat és járgányaik teljesítményét.

A baleset okozóit a legfrissebb hétfői jelentések szerint őrizetbe vették közúti veszélyokozás gyanúja miatt, egyúttal a rendőrség közölte mindkettőjük családnevét és életkorát. A Ferrari sofőrje a 20 éves Jü volt, míg a Lamborghinié a 21 éves Tang. Mindketten munkanélküliek.

A roncsok képei ellepték az online közösségi médiát, sokan kérdezik, kikről van szó, szeretnék tudni a teljes nevüket és az apjukét.

Az esettel kapcsolatban felelevenítették, hogy a volt államelnök-pártfőtitkár, Hu Csin-tao egykori bizalmasának fia életét vesztette, két nő utasa súlyosan sérült, amikor 2012-ben Ferrarijával balestet szenvedett. Az ügyet igyekeztek titokban tartani.

A lapok emlékeztetnek rá, hogy a Lamborghinik ára Kínában 4 és 8 millió jüan (181-362 millió forint) között van, míg a Ferrarikért 3-6 milliót (136-272 millió forint) kell fizetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.