Ismét felöltöztetik a szobrot

Manneken Pis ruhát kap

De nem ez lesz az első alkalom, hogy felöltöztetik a pisilő kisfiú szobrát, aki már magyar ruhában is ácsorgott megszokott helyén.

2015.03.22 05:30MTI

A brüsszeli melegfelvonulás idejére Jean-Paul Gaultier tervez ruhát a híres pisilő kisfiúnak, Manneken Pisnek.

A francia divattervező egy méretre szabott haute couture kreációt készít a szobornak, a beöltöztetett kisfiút április 30-án leplezik le a nyilvánosság előtt. A brüsszeli melegfelvonulást május 16-án rendezik, a belga főváros szívében, a világ egyik legszebb terének tartott Grande Place-tól nem messze.

A "dolgát végző" szobrocska már számos esetben, évfordulók, ünnepségek alkalmával kapott új öltözéket. Magyarország európai uniós elnöksége alatt viselt például alföldi subát, huszárruhát és matyó hímzéses öltözetet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.