Tavalyi rekord

Tim Burton prágai kiállítása nagyon népszerű volt

A híres amerikai filmrendező és festő mintegy 500 alkotását a prágai Fővárosi Galériában 102 ezer látogató nézte meg, ami napi átlagban több mint kilencszáz látogatót jelent.

2015.02.13 03:30MTI
Facebook/Tim Burton Official photo by Leah Gallo

Tim Burton vándorkiállítása volt a tavalyi évben a leglátogatottabb tárlat Csehországban.

Az Art&Antiques folyóirat februári számában részletesen foglalkozik a tavalyi év legfontosabb kiállításaival.

A második helyen a Chagall-Reynek-kiállítás áll, amelyet a prágai Hradzsin Lovardájában 56 ezer érdeklődő keresett fel, naponta átlagosan 356-an.

A napi átlagos látogatószámok alapján azonban a második hely a prágai várban bemutatott, Történelmi hintók című kiállításnak jutott, amelyet átlagosan 422-en tekintettek meg. A harmadik hely pedig a Brnói Biennálénak 357-es átlaggal. Mindkét kiállítás rövidebb időn át volt látható, mint a Chagall-Reynek-tárlat.

A történelmi hintók 24 ezer látogatót vonzottak, míg a brnói grafikai tárlatra csaknem 40 ezren váltottak jegyet.

Az utóbbi két évtizedben három kiállítás volt népszerűbb, mint a tavalyi Tim Burton-tárlat. A II. Rudolf és Prága című kiállításra 1997-ben naponta átlagban 1500-an, míg az Albrecht von Wallenstein és kora című kiállításra 2008-ban naponta 1350-en váltottak jegyet. A IV. Károly német-római császárról és cseh királyról szóló kiállítást 2006-ban pedig naponta 1055 ember nézte meg. kjk \ pag \ bsa

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.