Rendhagyó és humoros

Valentin-nap a múmiák közt

A Múmiavilág című kiállításhoz kapcsolódó rendhagyó, a tudományt és a humort vegyítő programokon vehetnek részt február 14-én a Magyar Természettudományi Múzeumban mindazok, akik a megszokottól eltérő módon szeretnék ünnepelni a szerelmesek napját.

2015.02.11 02:30MTI

Délután 2 órától a kiállítás antropológiai műhelyében lehet tanulni a párválasztás tudományos alapjairól, emellett a társkeresésben az Antipatika illatszertárában található múmiapor és más elixírek is segíthetnek - olvasható az intézménynek az MTI-hez eljutatott közleményében.

A preparátorműhelyben az érdeklődők az állatmúmiák készítésének titkairól tudhatnak meg többet. A vállalkozó kedvűek pedig a magukkal vitt plüssfigurákon meg is tanulhatják a szakszerű mumifikálást a múzeum munkatársainak segítségével.

A Wari (huari) fogadóban kocsmakvíz keretében mérhetik össze a múmiákról szóló tudásukat a kihívást keresők, a versenyre jelentkezni a Facebook-on keresztül lehet A kiállítást Valentin-napon jelmezes tárlatvezetéssel is meg lehet tekinteni, amelyek délután 2, 4 és 6 órakor indulnak. A tárlatvezetők a múmiák életéről, ismerőseiről és szerelmeiről mesélnek. A vezetésre előzetes regisztráció szükséges.

A múzeumba múmiának öltözve érkező látogatók szombaton apró ajándékkal térhetnek haza.

Az öt kontinens évezredes vagy épp néhány száz éves testemlékeit bemutató, Múmiavilág című nagyszabású kiállítás tavaly szeptemberben nyílt a Természettudományi Múzeumban. A tárlat egyik kiemelkedő látványossága az a kilencszáz éves buddhistaszerzetes-múmia, amely "természetes" úton, külső beavatkozás nélkül jött létre, ugyanis a szerzetes hosszú meditációval és speciális diétával önmagát mumifikálta.

Február 14-én a kiállítás este 8 óráig kedvezményes belépőjeggyel látogatható - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.