Kölcsönös megértés

Meghirdették az idei Európai Ifjúsági Károly-díjra való nevezést

A 2015 májusában tartandó díjkiosztó után egy négynapos utazás keretében a Nemzetközi Károly-díj aacheni ünnepségén is részt vesznek.

2014.12.03 23:30MTI

Már lehet nevezni az Európai Ifjúsági Károly-díjra, amelyet olyan fiataloknak ítélnek oda, akik tevékenységükkel hozzájárulnak az európai országok lakói közötti kölcsönös megértés javításához - közölte az Európai Parlament az MTI-vel.

Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány közös díjáért 16 és 30 év közötti fiatalok projektjei szállnak versenybe. A pályázat benyújtásának határideje 2015. február 2.

A nyertes pályázatok a 28 nemzeti zsűri által továbbjuttatott projektekből kerülnek ki, és 5000, 3000, valamint 2000 eurós díjban részesülnek. Emellett a győztesek meghívást kapnak az Európai Parlamentbe is.

A 2015 májusában tartandó díjkiosztó után egy négynapos utazás keretében a Nemzetközi Károly-díj aacheni ünnepségén is részt vesznek.

Idén az Our Europe elnevezésű dán projekt létrehozói vehették át az Európai Ifjúsági Károly-díjat a május végi díjátadó ünnepségen Aachenben. A második díjat a holland JouwDelft & Co európai ifjúsági konferencia, a harmadikat az Employment4U ciprusi képzési program kapta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.