Európai piknikkel kezdődik

Vasárnaptól Magyarországon is Európai Ifjúsági Hét

Az idei Európai Ifjúsági Hét középpontjában egyebek mellett a polgárok európai éve, a fiatalok társadalmi részvétele, valamint a jövő évi EP-választások állnak.

2013.05.24 08:50MTI

Vasárnap kezdődnek Budapesten és hét vidéki városban az Európai Ifjúsági Hét programjai: a foglalkozásokon, workshopokon az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek az EU-val, tájékozódhatnak a polgárok európai évéről és a 2014-es európai parlamenti (EP-) választásokról.

Európában már hatodik alkalommal rendezik meg a fiataloknak szóló programsorozatot, idén 33 országban várják az érdeklődőket. A magyarországi eseményeket a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet szervezi.

Az idei Európai Ifjúsági Hét középpontjában egyebek mellett a polgárok európai éve, a fiatalok társadalmi részvétele, valamint a jövő évi EP-választások állnak.

A magyarországi programok vasárnap az Európai piknikkel kezdődnek az Eötvös Loránd Tudományegyetem Füvészkertjében: ifjúsági szervezetek mutatkoznak be, a látogatók az unió működéséről tudhatnak meg részleteket, megismerhetik a nemzetközi munkalehetőségeket, és koncerteken, színházi előadásokon is részt vehetnek.

Jövő szerdán a parlamenti ifjúsági napon a fiatalok bepillanthatnak az Országgyűlés működésébe, megismerhetik a demokrácia alapintézményét, és játékos formában tesztelhetik az EU-val kapcsolatos ismereteiket is.

Jövő szombaton a budapesti Európa Pontban átadják a dél-dunántúli Éjszakai sokadalom vetélkedősorozat díjait, és megvitatják a júliusban kezdődő litván EU-elnökség kiemelt céljait.

Az Európai Ifjúsági Hét alkalmából a jövő héten országszerte lesznek programok. Ezeken a a rendezvényeken is szó lesz a fiatalok részvételéről az EP-választásokon és aktív szerepvállalásukról a közéletben. A programokat - egyebek mellett éjszakai vetélkedőket, információs kampányokat, ifjúsági fesztivált és középiskolai fórumot - Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, Veresegyházon, Várpalotán, Mezőkövesden és Szegeden tartják.

A rendezvényeken a részvétel ingyenes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.