Programajánló

Fekete György és Schrammel Imre munkáiból nyílik kiállítás Gödöllőn

Két Kossuth-díjas művész, Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Schrammel Imre keramikus válogatott alkotásait mutatják be a Gödöllői Iparművészeti Műhely alkotóházában a Mesterek - műhelyek című sorozat harmadik rendezvényeként szombattól.

2014.10.18 11:30MTI

Az egyetemi tanárként művészgenerációkat útnak indító alkotók saját elmondásuk szerint szívesen állítanak ki együtt, bár a most nyíló tárlat anyagát eddig ilyen formában még sehol sem mutatták be - mondta el a kiállítás kurátora, Katona Szabó Erzsébet Ferenczy-díjas textilművész az MTI-nek.

Mint fogalmazott, a kiállításhoz Fekete György belsőépítész famozaikjaiból, tusrajzaiból és könyvillusztrációiból tizenhét művet választottak ki, míg Schrammel Imre tíz munkájával képviselteti magát a tárlaton.

Ezek közül négy mű elemi erejű figuratív kőcserép, ezek mellett a látogatók a művész archaikus, kőbe dermedt leletek, lenyomatok hatását keltő alkotásaiból is láthatnak egy válogatást.

A huszadik század fordulóján működő gödöllői művésztelep eszmeiségét, hagyományait követő kortárs alkotóműhelyben, a GIM-ház kiállítótermében szombaton nyíló kiállítás 2015. február 28-áig tekinthető meg.

Minden szombaton és vasárnap 14 és 17 óra között, más napokon előzetes bejelentkezést követően várják a művészetkedvelőket - tette hozzá Katona Szabó Erzsébet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.