Programajánló

Francis Veber vígjátékát mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház

Francis Veber kortárs francia szerző Balfácánt vacsorára című vígjátékát mutatja be szombaton a veszprémi Pannon Várszínház. A József Attila Színház után az országban másodikként látható a darab a veszprémi társulat előadásában.

2014.10.15 05:30MTI

A teátrum igazgatója, Vándorfi László azt mondta, hogy a darab a konfliktusok, félreértések vígjátéka, amely a nevettetésen túl "meg is facsarja az ember szívét".

A rendező kiemelte: a főszereplő Bakai László, aki 12 év után tért vissza a veszprémi színpadra, chaplini figurát formál meg, olyan helyzetekbe kerül, amelyekhez nincs hozzászokva és ebből adódnak a helyzetkomikumok.

Bakai László Francois Pignon szerepét formálja meg a darabban. Nyolc szereplő játszik az előadásban, mindenki szokatlan oldaláról mutatkozhat be, a szerepekhez sok kreativitás és saját ötlet kell - fogalmazott Vándorfi László.

A szórakoztatáson túl az előadás tükröt is tart a nézőknek - mondta a rendező.

Bakai László színművész a darab cselekményéről elmondta, hogy "újgazdagok szórakozásként félnótásokat hívnak meg vacsorára, elhitetve velük, hogy fontos emberek", így idézve elő számtalan komikus helyzetet.

Az előadás díszletét Kovács Yvette Alida tervezte, a jelmeztervező Justin Júlia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.