Párbeszéd

Igazi és festett vadszőlők fonódnak a tűzfalra

Új kezdeményezésként nemcsak tűzfalat festett a XIII. kerületi Kádár utcában a Színes Város Csoport, hanem vadszőlőt is ültettek a falhoz, így mikor a növényzet növekedésnek indul, egyfajta párbeszéd alakulhat ki a festett felület és az élő növényzet között.

2014.10.10 06:30MTI
Fotó: Facebook/Színes Város

A beruházás és a hét napon keresztül zajló falfestés teljes költségét az önkormányzat finanszírozta, a tűzfalra kerülő alkotás kiválasztásába pedig az utca lakóit is bevonták, így az ő szavazataik alapján dőlt el, milyen kép került a falra - olvasható a szervezet közleményében.

Ez a fal az első a tűzfalfestésekkel foglalkozó alapítvány munkái között, amelynél növényzettel kombinálják a festést, és az első olyan projekt is, amelynél - a helyi lakosok választása alapján és az önkormányzat kérésére - fotorealisztikus kép, egy faágon, levelek között ülő tukán került a falra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.