Falfirka

Elcsúfította a graffitit - egy másik graffiti!

Azért nagy a felháborodás, mert az eredeti mű Banksy keze munkája. Volt?

2014.08.01 14:25MTI
Képünk illusztráció (forrás: Wikipedia)

Ismeretlenek vandál módon összefirkálták az utcaművész Banksy egy cheltenhami graffitijét, amely egy telefonfülke két oldalán a házfalra festett hallgatózó figurákat ábrázol. A rongálást péntek hajnalban fedezték fel.

A graffiti áprilisban jelent meg a házfalon, alig öt kilométerre a brit állami hírszerzés (GCHQ) egyik titkos lehallgató állomásától.

"Az ezüst feliratok teljesen elborítják a három kémkedő figurát. Mindent tönkretettek. Rettenetes" - kesergett Jenny Lyon, akinek barátja, David Houghton a vandalizmust felfedezte.

Az alkotás eredeti helyén való megőrzésért indított kampány szervezői éppen a héten jelentették be: szinte biztos, hogy a város megtarthatja a Kémfülke című Banksy-művet, miután sikerült vásárlót találni.

Hekmat Kaveh, a mű helyben tartása érdekében a pénztárcáját kinyitó helyi üzletember reméli, megmenthető a graffiti. "Bízom benne, hogy eltávolítható a festék, amivel összerondították, remélem, az eredeti falfestményben volt valami graffititaszító szer vagy lefújták védőréteggel" - mondta. Az azonban meglepte, hogy a város lakói maguk álltak neki kefével leszedni az ezüst firkát. Úgy vélte, a helyreállítást inkább a szakemberekre kell hagyni.

A BBC News értesülése szerint valóban volt egy festéktaszító réteg a graffitin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.