Kissing Coppers

Több mint félmillió dollárért keltek el Banksy csókolózó rendőrei

A nevét elhallgató vásárló a brit graffitiművész Kissing Coppers című, 2005-ben a brightoni Prince Albert Pub falára spray-vel festett alkotását szerezte meg 575 ezer dollárért (130 millió forintért) a miami képzőművészeti aukción, nagyjából a várt áron.

2014.02.19 11:34MTI
Guardian

Banksy Bandaged Heart és Crazy Horse Car Door című, szintén kalapács alá került alkotásai nem keltek el, mert senki nem tartotta a minimális árat. Az aukciósház szóvivője azonban elmondta, hogy a következő harminc napban még fogadják a vásárlók érdeklődését.

A három graffitit Stephan Keszler New York-i műkereskedő bocsátotta árverésre egy meg nem nevezett gyűjtő megbízásából. Keszler az aukció után elégedetten nyilatkozott a Kissing Coppers eladásáról és bátorította a másik két mű iránt érdeklődőket.

A fekete-fehér Kissing Coppers két egymást átölelő és megcsókoló londoni (férfi) rendőrt ábrázol életnagyságban. A képet annak idején a falról leemelve, vászonra rögzítve adták el.

A Bandaged Heart már Banksy New York-i tartózkodása alatt készült: egy brooklyni raktár falára festette szórófestékkel. A művet egy szakértői csoport távolította el a falról röviddel megjelenése után. Az alkotást 400-600 ezer dollárra tartották az árverés előtt.

A Crazy Horse Car Door szintén New Yorkban született. Árát 200-300 ezer dollárra becsülték. Keszler az utóbbi három évben Banksy 11 eredeti művét adta el, köztük az 1,1 millió dollárért elkelt Bunksy Slave Labor (Bunting Boy) című munkát. Az utcai graffitiművész, aki nem fedi fel kilétét, Bristolban kezdte pályafutását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.