Eredeti nyelven, felirattal

A legújabb francia vígjátékok a Francia Intézet kertmozijában

Hétfőtől augusztus 14-ig keddenként és csütörtökönként várja az érdeklődőket a Holdudvarban.

2014.07.12 13:25MTI
Forrás: Wikipedia

A könnyed, ugyanakkor abszurd vagy drámai francia humor tíz estén át szórakoztatja a közönséget. A játékfilmek mellett a híres Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivál legviccesebb alkotásai is szerepelnek a műsorban - olvasható a Francia Intézet ajánlójában.

A nyári program a Micsoda nők! című film vetítésével indul, olyan sztárok főszereplésével mint Isabelle Adjani, Laetitia Casta és Vanessa Paradis. A történet 28 napja a tavaszi Párizsban játszódik és szakításról, virágzó románcról, betegségről és barátságról is szól.

Catherine Deneuve és Gustave Kervern főszereplésével lesz látható a Házmester című film július 17-én. A tavaly készült alkotás a magába roskadt házmester és a nemrég nyugdíjba vonult nő kapcsolatát humorral meséli el.

Francois Hollande francia köztársasági elnök megválasztásának napján egy elvált pár marakodását mutatja be a La bataille de Solférino című vígjáték, amelyet július 21-én láthat a közönség.

Quentin Dupieux rendezésében július 24-én vetítik a Wrong Cops című komédiát, amely a korrupt, zeneimádó zsaru és kretén kollégáinak mindennapjairól szól egy Los Angeles-i kapitányságon.

Két fivér kalandos utazását meséli el unokatestvérük lagzijába Buenos Airestől a pampákig a Mariage á Mendoza című film július 28-án. A Les Gazelles című komédia, amelyet július 31-én láthat a közönség, Marie-ról szól, aki friss szingliként élvezi a szabadságot.

Augusztus 4-én vetítik a Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivál legviccesebb alkotásait. A 2 automnes, 3 hivers című vígjáték főszereplője, a 33 éves Arman úgy érzi, változtatnia kell életén, ekkor találkozik Amélie-vel, aki megadja neki a kezdő lökést. Sebastien Betbeder filmjét augusztus 7-án láthatja a közönség.

Augusztus 11-én játsszák a Mobile Home című belga játékfilmet, amelynek szereplői lakókocsival szeretnék bejárni Európát. A program a Swim Little Fish Swim című alkotás vetítésével zárul augusztus 14-én. Lola Bessis és Ruben Amar közös vígjátéka egy szürrealista séta New Yorkban a felfedezésre váró, fura művészfigurákkal.

A filmeket eredeti nyelven, angol vagy magyar felirattal játsszák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.