Callas életének késői szakasza

Meryl Streep Maria Callast alakítja az HBO új filmjében

A legendás operaénekesnőt, Maria Callast fogja alakítani Meryl Streep az HBO tévécsatorna új játékfilmjében.

2014.07.12 04:30MTI
Forrás: Wikipedia

Terrence McNally amerikai író Tony-díjas színművét, a Mesterkurzust adaptálja filmre a csatorna, amely Callas életének késői szakaszát mutatja be, amikor a New York-i híres Juilliard konzervatóriumban tartott mesterkurzusokat.

A filmet Mike Nichols rendezi, aki a nyolcvanas években már dolgozott együtt Meryl Streeppel a Silkwood, a Féltékenység valamint a Képeslapok a szakadékból című filmekben.

A Mesterkurzus című színdarabot 1995-ben mutatták be a New York-i Broadwayn, és a Callast játszó Zoe Caldwell 1996-ban Tony-díjat is kapott. Amikor 1996-ban országos turnéra vitték a darabot, Faye Dunaway játszotta a legendás szopránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.