Újabb kavarodások az exminiszterelnök halála körül

Thatcher halála: II. Erzsébetet és Meryl Streepet is "temették"

Bocsánatkérésre kényszerült két ázsiai televíziócsatorna is, miután a Thatcher haláláról szóló hírt rossz képekkel illusztrálták: az egyik II. Erzsébetet mutogatta, a másik Meryl Streeptől búcsúzott.

2013.04.09 15:15ma.hu / MTI

Miközben az amerikai zenekedvelőket egy szóköz nélküli szövegrészlet zavarta meg és azt hitték, hogy Cher halt meg Margaret Thatcher helyett, az ázsiai államokban is okozott némi fennforgást az egykori - egyben legelső - angol női miniszterelnök halálhíre. A tajvani CTI televíziós csatorna azért kényszerült kínos bocsánatkérésre, mert a Thatcher haláláról szóló felirat fölött II. Erzsébet brit királynő fotója volt látható, aki azonban köszöni szépen, továbbra is remekül érzi magát mind a 87 évével, amit nem egész két hét múlva fog betölteni.

II. Erzsébet királynő, Margaret Thatcher és Meryl Streep a Vaslady szerepében (Fotók: MTI)


A bakinak ráadásul különleges színezetet ad, hogy annak idején Thatcher és a tajvani uralkodó kapcsolata nem volt épp rózsás, sőt, időnként kifejezetten feszültté vált.

A másik melléfogást a thaiföldi "5 TV" követte el, akik szintén szerettek volna méltóképp megemlékezni a Vasladyről, ezért aztán megkeresték az archívumban a róla szóló filmjeleneteket - így sikerült bevágniuk a szöveg alá a Meryl Streep főszereplésével készült 2012-es mozi jeleneteit. A színésznő egyébként 2012-ben épp ezért az alakításáért kapta meg a 3. Oscar-díját. Miután ígéretet tettek rá, hogy a jövőben jobban odafigyelnek, a tévedést azzal magyarázták, hogy egy külsős cégre bízták az archív anyagok közti keresgélést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.