Rosszul tagolták Thatcher halálhírét

"Most, hogy Cher halott..." - félreértésből gyászoltak a rajongók

Egy félreértés miatt Cher rajongóinak ezrei kezdték gyászolni az amerikai énekesnőt, miközben a netes üzenetek valójában Thatcher halálhírére reagáltak - csak szóközök nélkül.

2013.04.09 12:23MTI

Nagy galibát okozott az internet egyik sajátossága, nevezetesen hogy egyes felületeken a szóközök eltűnnek, mint ahogyan a nagybetűk is kicsivé "válnak", összemosva így néhány szót - gyakorta fordul ez elő a linkeknél, vagy egy-egy utalásnál. Az esetek többségében persze így is érthető marad az eredeti mondat, de előfordul, hogy félreértés kerekedik belőle, mint ahogyan hétfőn Margaret Thatcher halálhírével is történt.

A netes fórumok többségén ugyanis az eredeti "Now Thatcher is dead" (Thatcher immár halott) szövegből nowthatcherisdead lett, amit a felületes olvasó könnyen tagolhatott a következőképp: "Now that Cher is dead", azaz Most, hogy Cher halott... Innen már csak egy lépés volt, hogy az énekesnő rajongói között futótűzként terjedjen el a téves hír, amit csak súlyosbított, hogy Amerikában a többségnek halvány fogalma sem volt róla, hogy ki volt Thatcher, még akkor sem, ha bő egy évvel ezelőtt Meryl Streep épp az ő alakjának megformálásáért kapta meg A Vaslady című film főszereplőjeként az Oscar-díjat.

A félreértett hír alapján persze részvétnyilvánítások özöne zúdult Cher rajongói oldalaira, mígnem a néhány tájékozottabb rajongónak sikerült megértetnie mindenkivel, hogy nem Cher, hanem Thatcher távozott el az élők közül. A babona alapján azonban joggal feltételezhetjük, hogy Chernek még hosszú évei vannak hátra, hisz akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.