Harc a női egyenjogúságért

Emma Watson az ENSZ jószolgálati nagykövete lett

A női egyenjogúságért küzdő szervezete jószolgálati nagykövetévé nevezte ki az ENSZ kedden Emma Watson brit színésznőt, a Harry Potter-filmek sztárját.

2014.07.09 10:29MTI
Forrás: Wikipédia

A 24 esztendős színésznő a fiatal nők érdekeit képviseli majd a UN Women nemzetközi szervezetben.

"Igazi megtiszteltetés, hogy felkértek az ENSZ női érdekeket képviselő jószolgálati nagykövetének. A nők jogai olyan elválaszthatatlanul kötődnek hozzám, olyan mélyen érintenek és gyökereznek az életemben, hogy el sem tudnék képzelni izgalmasabb lehetőséget" - fogalmazott Watson egy közleményben.

A diplomáját angol irodalomból a Brown Egyetemen májusban megszerző színésznő filmjei az elmúlt évtizedben több mint 5,4 milliárd dollár bevételt hoztak világszerte.

Watson képviseli majd a nemzetközi szervezetet a HeForShe kampányban, amely a nemek közötti egyenjogúságot hirdeti. A kampányban férfiak érvelnek a nők és a lányok egyenjogúsága mellett.

A nemek közötti egyenjogúság kivívásában a 21. században kulcsfontosságú a fiatalok elkötelezettsége - hangsúlyozta Phumzile Mlambo-Ngcuka, az ENSZ nőjogi testületének vezetője, hozzáfűzve, hogy Watson képes arra, hogy eljuttassa a szervezet üzenetét.

Az ENSZ női jószolgálati nagykövetei között olyan hírességek szerepelnek még, mint az Oscar-díjas Nicole Kidman vagy Badzsrakitijabha Mahidol thaiföldi hercegnő is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.