Sherlock Holmesszal

Próbálták puhítani az észak-koreai diktatúrát az angolok...

A brit külügyminisztérium egy frissen kiadott jelentésében elismerte a filmvetítés mögött álló diplomáciai indítékot, amelyet "a változások bátorításában" nevezett meg.

2014.07.03 23:30MTI

Egy Sherlock Holmesról szóló film észak-koreai bemutatásával próbálta árnyalni a brit külügy a helyiek Nyugatról kialakított képét - derül ki a Foreign Office jelentéséből.

A Sherlock című tévésorozat egyik epizódját 2012-ben mutatták be a Phenjani Nemzetközi Filmfesztiválon. A brit külügyminisztérium egy frissen kiadott jelentésében elismerte a vetítés mögött álló diplomáciai indítékot, amelyet "a változások bátorításában" nevezett meg.

A Foreign Office csütörtöki közlése szerint a vetítés "az Észak-Koreával fennálló kulturális csereprogramunk kis szelete volt", célja pedig, hogy "a külvilágot másfajta látószögben mutassuk meg, mint amit a helyieknek általában mutatnak".

A jelentésből az is kiderül, hogy a Benedict Cumberbatch főszereplésével forgatott film adott epizódjának vetítési jogait a külügyminisztérium 287 fontért (113 ezer forintért) vásárolta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.