Museum of London

Ki van találva! Sherlock Holmesnak szentelt tárlat nyílik

Ez az első alkalom, hogy az intézmény teljes kiállítást épít egy kitalált figurára.

2014.05.23 12:25MTI
Forrás: youtube.com

Sir Arthur Conan Doyle briliáns londoni detektívjének, Sherlock Holmesnak szenteli októberben nyíló új tárlatát a Museum of London.

Ez az első alkalom, hogy az intézmény teljes kiállítást épít egy kitalált figurára. "Vannak emberek, akik azt hiszik, hogy Sherlock valós személy" - mondta Alex Werner, a tárlat vezető kurátora, hozzátéve, hogy a karakter még sosem volt ennyire népszerű. Werner szerint a BBC Sherlock című sorozata révén újabb nemzedék ismerkedik meg a briliáns londoni detektívvel, ezért eljött az ideje egy nagyszabású retrospektív tárlat összeállításának.

A Sherlock Holmes - The Man Who Never Lived and Will Never Die (Sherlock Holmes - Az ember, akik sosem élt és sosem hal meg) című kiállítás felfedi a látogatók előtt a karakter megszületésének történetét Conan Doyle írásain keresztül, és bemutatja a detektív figurájára épülő színházi, televíziós és mozis produkciók garmadáját.

Az október 17-én nyíló és április 12-éig látogatható tárlaton a múzeum hatalmas gyűjteményéből származó viktoriánus kori kosztümök és műtárgyak - köztük egy 19. századi fecskendő - sorakoznak, és helyet kap az a kabát is, amelyet Benedict Cumberbatch visel a Sherlock sorozat címszereplőjeként.

A Free Library of Philadelphia Edgar Allan Poe A Morgue utcai kettős gyilkosság című 1841-es művének kéziratából ad kölcsön oldalakat a londoni intézménynek. Az írást sokan az első modern detektívtörténetként tartják számon és ez volt Conan Doyle egyik kedvenc gyermekkori olvasmánya.

A kiállított tárgyakat a késő 19. századi Londont megidéző festmények, nyomatok és fotográfiák fogják kiegészíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.