No shit, Sherlock!

Beismerte a vallásrendőrség a szélsőséges tagokat

Elismerte a szaúd-arábiai vallásrendőrség vezetője, hogy vannak szélsőségesek a szervezeten belül, s ígéretet tett arra, hogy megszabadulnak ezektől a "lázító elemektől".

2014.02.04 14:55MTI

"Vannak lázító elemek az erényesség előmozdításán és a bűn elkerülésén munkálkodó bizottságban, s mi ki fogjuk zárni mindazokat, akik lázadást szítanak az országban" - idézte Abdel-Latíf as-Sejket kedden az Okaz című napilap.

A szaúdi vallásrendőrséget gyakran vádolják túlkapásokkal, különféle visszaélésekkel. A szervezet emberei fellépnek a nem házas párok ellen, ügyelnek arra, hogy a nők arcát kendő takarja, illetve hogy ne vezethessenek autót, valamint azt is ellenőrzik, hogy az üzletek imaidőben zárva tartsanak. A mérsékelt nézeteiről ismert Abdel-Latíf as-Sejk két évvel ezelőtti kinevezése óta a szervezet diszkrétebben jár el.

Hétfőn királyi rendelettel szigorították a vallási szélsőségesekkel szembeni törvényt: ezentúl háromtól húsz évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki azokra a szaúdi állampolgárokra, akik külföldön harcolnak, és háromtól harmincig terjedőt azokra, akik "terroristacsoportok" tagjai. Diplomáciai források szerint több száz - akár több ezer - szaúdi utazhatott el Szíriába, hogy részt vegyen az ottani harcokban Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.