Sevillában

Spanyolországban forog a Trónok harca

Spanyolországban veszik fel a Trónok harca sorozat ötödik évadának egy részét.

2014.07.03 17:25MTI
Forrás: Wikipedia

Az HBO közleménye szerint a munkálatok az év második felében kezdődnek a dél-spanyolországi Sevilla tartományban és Sevilla városa is a tervezett forgatási helyszínek között szerepel.

Spanyolország lesz a hetedik ország, ahová beköltözik a George R.R. Martin világhírű regényfolyamából készülő sorozat stábja. A Trónok harca eddigi évadait Észak-Írországban, Horvátországban, Marokkóban, Máltán, Izlandon és az Egyesült Államokban vették fel.

A sevillai polgármestert, Juan Ignacio Zoidót "nagy megelégedéssel" töltötte el a forgatás híre. Mint elmondta, reméli, hogy a sorozat rengeteg munkalehetőséget fog teremteni a helyiek számára.

Az Andalúziai Filmbizottság is örömmel üdvözölte a sikerszéria érkezésének hírét. Mint elmondták, ez lehet az Andalúziában forgatott eddigi legnagyobb filmes projekt.

Andalúzia egykor a spagettiwesternek népszerű forgatási helyszíne volt. Olyan klasszikusok készültek itt, mint A Jó, a Rossz és a Csúf, amelyet Almería környékén vettek fel, de a közönség a Tom Cruise főszereplésével készült Kéjjel-nappal című moziban és a James Bond: Halj meg máskor című filmben is találkozhatott dél-spanyolországi helyszínekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.