West End

Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén már musicalben is!

Almodóvar-filmből készült musical debütál januárban Londonban. Az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén a spanyol rendező első nemzetközileg is sikeressé vált munkája volt.

2014.06.23 04:32MTI

Az "Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén" című nagy sikerű Perdo Almodóvar-filmből készül musical a londoni West Enden, a bemutatót 2015 januárjában tartják - írta a BBC News.

A madridi barátnőkről és kaotikus életükről szóló darab főszerepét Tamsin Greig brit színésznő kapta, aki először vállalt musical-szerepet. A művet a Tony-díjas Bartlett Sher rendezi.

"Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ügynököm biztatására énekelni tanultam, fejlesztettem a képességeimet és kipróbáltam magam más alkotói területeken, így aztán kifogytam a kifogásokból, hogy miért is ne vállaljam" - mesélte Greig, akit televíziós szerepeiről is ismernek a brit nézők, és a Sok hűhó semmiért című Shakespeare-darabban nyújtott alakításáért 2007-ben a kritikusok díját, valamint a Laurence Olivier-díjat is átvehette.

Az "Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén" a spanyol rendező első nemzetközileg is sikeressé vált munkája volt. Almodóvar maga is üdvözölte a darab színrevitelét.

"Jó érzés, hogy az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén időtállónak bizonyult. Huszonhat évvel megalkotása után még mindig élő. Ezúttal a rendkívül tehetséges Bart Sher rendezésében Londonban lesz látható, a városban, amely számomra mindig a szabadság, az öröm és a modernség példaképe volt" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.