Hamarosan bezár a kiállítás

Június 28-ig láthatjuk a Seuso-kincseket

Ezt követően a gyűjtemény hét darabját és a műtárgycsoporthoz tartozó rézüstöt a Magyar Nemzeti Múzeumba szállítják, hogy a Seuso-kincs kutatására létrehozott akadémiai munkabizottság megkezdje a műtárgyak tudományos vizsgálatát.

2014.06.19 11:18MTI

Június 28-ig látogatható a Seuso-kincseket bemutató tárlat az Országházban. A három hónapos látogatási idő leteltével az időszakos kiállítás június 29-én zár be - olvasható az Országgyűlés Hivatala csütörtöki közleményében.

Az utolsó látogatási nap június 28., szombat. Ezt követően a gyűjtemény hét darabját és a műtárgycsoporthoz tartozó rézüstöt a Magyar Nemzeti Múzeumba szállítják, hogy a Seuso-kincs kutatására létrehozott akadémiai munkabizottság megkezdje a műtárgyak tudományos vizsgálatát.

A tervezett természettudományos vizsgálatok és a régészeti, művészettörténeti kutatások többek közt olyan kérdésekre fogják keresni a választ, mint a kincslelet darabjainak összetartozása, használatuk, készítésük, és nem utolsó sorban előkerülésük helyszíne.

A gyűjtemény tanulmányozása és a szükséges vizsgálatok elvégzése után a nagyközönség ismét láthatja a páratlan római ezüstöket a Nemzeti Múzeum Seuso-kincset bemutató új kiállításán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.