Awards awards hátán

Új popzenei díjat alapított a BBC

BBC Music Awards (BBC Zenei Díjak) elnevezéssel új díjat alapított a BBC, amely az év legjobb popzenei teljesítményeit jutalmazza.

2014.06.17 10:56MTI
Fotó: bbc.com

A BBC hírportálja szerint a díjátadó műsor a BBC legnagyobb zenei eseménye lesz Glastonbury után. A BBC One, a BBC Radio 1 és a BBC Radio 2 közreműködésével szervezett élő show-t december 11-én tartják a londoni Earls Court rendezvényközpontban. A gálán az év legjobb brit előadóművésze és az év legjobb dala is elismerésben részesül.

A díjakról a BBC műsorvezetőiből és producereiből álló testület dönt majd. A díjátadón az év legjobb dalai hallhatók újra a népszerű előadók és a BBC zenekarának tolmácsolásában.

A BBC hétfőn ismertette új zenei stratégiáját, amelybe a díj alapítása is illeszkedik. A stratégia a televíziós és rádió programokat, valamint a digitális szolgáltatásokat is érinti, emellett a tehetségek támogatása és a brit általános iskolákban a klasszikus zene megismertetése is céljai közé tartozik. A stratégia keretében a BBC televíziós csatornái új sorozatokat és zenetörténeti dokumentumfilmeket tűznek műsorra ismert együttesekkel és művészekkel.

"A BBC Music az országszerte fellelhető briliáns zenei tehetséget ünnepli. Oly módon egyesítjük a televízióban, rádióban, iPlayeren és online megjelenő zenét, mint korábban soha. Új műsorok, új szövetségek és teljesen új utak szolgálják a zene élvezetét" - mondta el Tony Hall, a BBC főigazgatója.

A decemberi díjátadó házigazdája Chris Evans és Fearne Cotton lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.