Sci-fi rajongók örömére

Nagy-Britanniában forgatják az első különálló Star Wars-filmet

A produkció felvételeire a Pinewood filmstúdióban kerül sor, ahol jelenleg a Star Wars VII. rész forgatása folyik J. J. Abrams rendezésében.

2014.06.12 02:30MTI
Forrás: Wikipedia

Az Edwards-féle űrfilm a Star Wars-univerzumból építkezik, de nem folytatása a hamarosan újabb három epizóddal bővülő űrsagának. A különálló filmnek egyelőre nincs címe, de azt már bejelentették, hogy 2016. december 16-án kerül a mozikba.

Az újabb Star Wars-filmről maga George Osborne brit pénzügyminiszter küldött követőinek egy Twitter-üzenetet, amelyhez egy közös képet csatol J. J. Abramsszal, a Lucasfilm elnökével, Kathleen Kennedyvel és R2-D2 robottal. Mint írta: "Ma este a VII. rész forgatási helyszínéről jelenthetem be, hogy egy másik Star Wars-film is készül Nagy-Britanniában".

Osborne szerint az, hogy a Star Wars VII. részének forgatása Angliába került, brit filmes szakemberek tehetségét és felkészültségét bizonyítja, és a film egyúttal "több munkát és több befektetést" jelent az országnak.

A pénzügyminisztérium adatai alapján a Nagy-Britanniában készült filmek befektetései tavaly meghaladták az egymilliárd fontot, ami az előző évhez képest 14 százalékos növekedést jelentett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.