Felülmúlta a várakozásokat

657 ezer dollárért kelt el George Harrison gitárja

A várakozásokat felülmúló áron, 657 ezer dollárért (146 millió forint) kelt el szombaton egy New York-i árverésen egy elektromos gitár, amelyet George Harrison használt a Beatles együttes tagjaként az Egyesült Államok meghódítását megelőző években.

2014.05.19 02:30MTI
freedigitalphotos.net/J Fry

Harrison az 1962-ben készült, fekete-fehér Rickenbacker 425-ös gitáron játszott 1963-as brit televíziós szereplései során és az I Want to Hold Your Hand, illetve a This Boy című számok 1963 őszi lemezfelvételén is.

A Julien's Auctions aukciósház 400 és 600 ezer dollár közötti eladási árra számított a szombati árverést megelőzően. A gitárt Harrison az Egyesült Államokban vásárolta 1963-ban, az illinois-i Mount Vernonban, ahova nővérét ment meglátogatni.

A zenei relikviákból tartott szombati árverésen 187 ezer dollárt adtak egy kézírásos plakátért, amelyre John Lennon és Yoko Ono rajzolt krikszkrakszokat 1969-es montreali "ágybanfekvős" háborúellenes performansza során.

Egy Höfner márkájú basszusgitárt, amelyet az 1960-as évek közepén használt kölcsönhangszerként Paul McCartney, 125 ezer dollárért vásároltak meg.

Elvis Presley egy fehér fellépőruhája, amelyet egy 1971-es koncertjén használt a rock and roll királya, 197 ezer dollárt ért meg egy licitálónak. Egy 1990-es évjáratú, nyitható tetejű piros Rolls-Royce Corniche III, amely valaha Lady Gagáé volt, 125 ezer dollárért talált vevőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.