Országszerte nívós programok

Ingyenes koncertek a nemzetközi dzsessznapon

Április 30-án tartják világszerte a nemzetközi dzsessznapot, Magyarországon 21 helyszínen a tartanak ingyenes koncerteket.

2014.04.30 07:47MTI
freedigitalphotos.net/dan

Budapest mellett hat vidéki és három határon túli városban nyolcvan magyar és külföldi előadót láthat a közönség a nemzetközi dzsessznap alkalmából tartandó Jazznap.hu elnevezésű ingyenes rendezvényen. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO Herbie Hancock világhírű zenész javaslatára 2011-ben nyilvánította április 30-át nemzetközi dzsessznappá.

A nemzetközi dzsessznap központi gálája az idén Oszakában lesz. A nemzetközi dzsessznap magyarországi eseményei sorában a Művészetek Palotájában hat koncert lesz, köztük a Wolfgang Muthspiel osztrák gitárossal kiegészült, Kaltenecker Zsolt, Dés András és Piri Béla 1705 elnevezésű triójának az estje, emellett fellép mások mellett a Karosi Júlia Quartet, Rafael Márió Trió és a Santa Diver, az Opus Jazz Clubban a német Viktor Bürkland Trio és Thea Soti, az Orfeumban Farkas Gábor Gábriel dzsessztriója Sinatra-dalokat ad elő, a Nyitott Műhelyben a Juhász Gábor-Gyárfás István gitárduó zenél, a nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban a Berki Trió, a kézdivásárhelyi Jazz Caféban a Balázs Elemér Group hallható.

Az éppen akkor zajló Médiawave-en a komáromi Monostori erődben a Raphael Wressnig & The Soul Gift Band ad koncertet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.