Kubai mozi

Ilyet még nem látott! Itt az első kubai 3D-s film

Nyáron debütál a mozikban a Menique című első kubai egészestés háromdimenziós animációs film; a Hüvelyk Matyi-feldolgozás spanyol és venezuelai koprodukcióval született.

2014.04.01 01:31MTI

A 2008 óta készülő alkotást a kubai Ernesto Padrón rendezte, és a forgatókönyv is az ő nevéhez fűződik. A történet Charles Perrault Hüvelyk Matyi című meséjén alapul, amelyet José Martí kubai író dolgozott fel Menique címmel, és a La Edad de Oro című gyermekújságban is megjelent. A produkció dalait Silvio Rodriguez komponálta.

A nyolcvan perces alkotás eredetileg nem térhatásúnak készült, de végül a kubai filmgyártás és animáció úttörő vállalkozásává vált. Több mint száz kubai szakember dolgozott a filmen. A csapatban a Havannai Egyetem számítógép tudománnyal foglalkozó több tucatnyi hallgatója is helyet kapott. Részt vett a munkában a spanyol Ficción Producciones és a venezuelai állami film- és tévéstúdió, a Fundación Villa del Cine is.

Padrón úgy fogalmazott: a Menique "metafora, amelyben a bölcsesség és az intelligencia győzedelmeskedik az erő fölött egy apró hős történetén keresztül."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.