Ezernyi tűzeset a kínai holdújév előestéjén

Elvadult az ünneplés Kínában

Tíz ember halt meg tűzesetben a holdújév előestéjén, illetve éjszakáján Kínában. Az országban több mint ezer tűzhöz riasztották a tűzoltókat.

2014.02.01 09:25MTI

A hagyományosan intenzív tűzijátékokkal köszöntött ünnep előestéjén közel 180 ezer tűzoltó állt készenlétben, és külön egységeket állítottak a különösen tűzveszélyes épületek, műemlékek közelébe.

A környezetvédelmi tárca közlése szerint a 161 város közül, ahol mérik a levegő állapotát, 68-ból jeleztek úgymond "komoly" szennyezettséget, 16-ból pedig "súlyosat". Ennek okaként a kedvezőtlen időjárást és a tűzijátékozást nevezték meg.

Kínában péntektől kezdődött hivatalosan a legnagyobb családi ünnep, a tavaszünnep. Ilyenkor az egész ország mozgásban van. A kínai fővárosban máris jelentős emelkedést tapasztaltak a főbb turisztikai látványosságok látogatóinak számában. A mért huszonegy helyszínen a Hszinhua hírügynökség jelentése szerint összesen átlagosan csaknem négyszer többen fordultak meg, mint tavaly, ugyanilyenkor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.