Augusztusban jön a televíziós Oscar

1976 óta először ismét hétfőn adják át az Emmy-díjakat

1976 óta először idén ismét egy hétfői napon, ráadásul a megszokott szeptember helyett augusztusban adják át a televíziós Oscarként emlegetett Emmy-díjakat.

2014.01.30 07:53MTI
freedigitalphotos.net

A nagyszabású gálát felváltva közvetíti az ABC, a CBS, a Fox és az NBC televízió. Utóbbi azonban már 2006-ban és 2010-ben is az őszi sorozatszezon kezdetét közvetlenül megelőző szeptember vége helyett augusztusra hozta előre a ceremóniát, hogy az ne ütközzön a tévécsatornának a szeptemberben rajtoló profi amerikaifutball-ligával (NFL) kapcsolatos heti műsorával.

A Sunday Night Football című magazin a 2013-2014-es szezonban átlagosan 21,7 millió nézőt ültetett a képernyők elé, ezzel pedig a második legnézettebb műsor volt az Egyesült Államokban.

Az NBC dönthetett volna úgy, hogy a kitűzött augusztus 25. helyett egy nappal korábban, vasárnap legyen a 66. Emmy-gála, akkor viszont az MTV zenecsatorna Video Music Awards elnevezésű díjkiosztójával kellett volna versenyeznie.

Más időpontok pedig azért nem kerülhettek szóba, mert akkor a ceremóniát túl sok idő választotta volna el a kreatív Emmy-díjak átadójától, amelynek időpontjául augusztus 16-át jelölték ki.

A két gálát hagyományosan egy hét különbséggel rendezik meg - írta a Los Angeles Times. A televíziós akadémia és az NBC azt még nem közölte, hogy ki lesz a 66. Emmy-gála házigazdája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.