Elismerés

Emmy-történelmet írt a House of Cards

Emmy-történelmet írt a Netflix online tartalomszolgáltató sorozata: a House of Cards lett az első interneten sugárzott széria, amelyet a legjobb drámai sorozatok kategóriájában jelöltek a nagy presztízsű televíziós elismerésre, az Emmy-díjra.

2013.07.19 01:35MTI

Ted Sarandos, a Netflix egyik vezetője elárulta, legmerészebb álmaikat is felülmúlta a House of Cards (Kártyavár) összesen kilenc jelölése, hiszen már egyet is győzelemként könyveltek volna el. "Ez éppen akkora győzelem az internetes televíziózásnak, mint az alkotóknak" - tette hozzá.

Az Emmy-díjakért folyó versengésben egy hat évvel ezelőtti szabályváltoztatásnak köszönhetően vehetnek részt internetes műsorok, ám eddig csak kisebb kategóriákban jelentek meg. Tim Brooks tv-történész szerint a House of Cards jelölése az egyik fő kategóriában egy új korszakot jelez, az egész televíziós iparra hatással lesz.

A legtöbb jelölést, 17-et az Amerikai Horror Story második évada kapta, amelyet 16 jelöléssel - eddigi legjobb szereplésével - a Trónok harca követ. 15-15 jelölést kapott csütörtökön a Saturday Night Live és a Túl a csillogáson című Liberace-életrajz, amely a legjobb minisorozat/tévéfilm kategóriában, valamint főszereplői, Matt Damon és Michael Douglas révén is díjban reménykedhet.

A House of Cards és a Trónok harca mellett a Totál szívás, a Downton Abbey, a Mad Men - Reklámőrültek és a Homeland versenyez a legjobb drámai sorozat Emmy-díjáért.

A legjobb vígjátéksorozatok között az Agymenők, a Csajok, a Louie, a Modern család, Az alelnök és A stúdió közül kerül majd ki a győztes a szeptember 22-én sugárzott Emmy-gálán.

A drámai sorozatok legjobb színésze kategóriában versenyez a House of Cards főszereplője, Kevin Spacey Hugh Bonneville-lel (Downton Abbey), Jon Hamm-mel (Mad Men), Jeff Danielsszel (Híradósok), Bryan Cranstonnal (Totál szívás) és a tavalyi győztessel, Damian Lewisszal (Homeland). A színésznőknél Robin Wright (House of Cards), Vera Farmiga (Bates Motel), Michelle Dockery (Downton Abbey), Elisabeth Moss (Mad Men), Connie Britton (Nashville), Kerry Washington (Botrány) és a díjat tavaly elnyerő Claire Danes (Homeland) közül kerülhet ki a győztes. A vígjátéksorozatoknál Jason Bateman (Az ítélet: család), Jim Parsons (Agymenők), Matt LeBlanc (Sikersorozat), Don Cheadle (Gátlástalanok), Louis C.K. (Louie) és Alec Baldwin (A stúdió) reménykedhet a legjobb színésznek járó Emmyben. A színésznők közül Laura Dern (Megvilágosultam), Lena Dunham (Csajok), Edie Falco (Jackie nővér), Amy Poehler (Városfejlesztési osztály), Tina Fey (A stúdió) és a tavalyi nyertes, Julia Louis-Dreyfus (Az alelnök) kapott jelölést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.