50. évforduló

Újrajátsszák a Beatles első amerikai látogatását

A poptörténelem legendás eseménye elevenedik meg jövő hónapban a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren: a Beatles zenekar első amerikai látogatásának 50. évfordulója alkalmából újrajátsszák a banda földet érésének pillanatait.

2014.01.28 01:38MTI

A legendás együttes 1964. február 7-ei landolásakor valóságos "Beatles-őrület" tombolt a New York-i repülőtéren. Az esemény jövő havi felidézésekor a liverpooli The Cavern Club rezidens Beatles-emlékzenekarát fogják elkísérni a repülőtérre a UK Trade and Investment nevű szervezet, valamint a Brit Turisztikai Hivatal, a VisitBritain munkatársai.
   
A liverpooli szórakozóhely annak köszönheti hírnevét, hogy annak idején a gombafejűek itt adták első koncertjeiket. A delegáció tagjai közt lesznek a liverpooli városi vezetőség tagjai is, hogy fellendítsék a Beatles-turizmust és látogatókat csalogassanak a zenekar szülővárosába.
   
John Lennon féltestvére, Julia Baird szerint az együttes még mindig fontos szerepet játszik Liverpool gazdasági életében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.