Turistaközponttá fejlesztik Buddha szülőhelyét

Tömérdek pénz van a buddhizmusban

Turistaközponttá fejlesztik Gautama Sziddhárta, azaz Sakjamuni Buddha szülőhelyét, Lumbinit és annak környékét Nepálban, az előkészületek már meg is kezdődtek.

2014.01.10 04:30MTI

A turizmusért felelős nepáli minisztérium szerint amint végeztek a fejlesztéssel, az ország zarándokok és turisták, elsősorban buddhisták tömegét fogadhatja majd, ami új fejezetet nyithat az ország gazdaságában. A himalájai állam az egyik legszegényebb a világon.

"Több mint egymilliárd buddhista él a Földön. Ha csak 20 százalékukat ide tudjuk csalogatni Lumbini szent földjére, az több mint elég" - mondta Pundra Csandra Bhattari államtitkár.

A nepáli kormány adatai szerint évente mintegy 800 ezer helyi és külföldi látogat el Lumbiniba. Bhattari rámutatott, a Nepállal szomszédos Kína nemcsak a világ legnépesebb országa, hanem a legnagyobb számú buddhista közösség otthona is. "Jó marketing esetén a lumbini turistaközpont több százezer kínai turistát vonzana" - mondta.

Jelenleg Lumbini csak egy háromszor egy kilométeres területet járhatnak be. A fejlesztés révén azonban nagyságrendekkel nagyobb területen három körzet lenne bebarangolható. A megújuló zarándokhely vallási és régészeti szempontok alapján egyaránt jelentős és Gautama Sziddhárta életéhez kapcsolódó helyszíneket foglal majd magában, bár a terveket még nem véglegesítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.