Benkó és zenekara ad koncertet

A Dixieland Band az állatkertbe költözik!

Benkó Sándor és zenekara, a Benkó Dixieland Band szerda este ad koncertet a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a "Zenés állatkerti esték" koncertsorozat keretében.

2008.07.29 18:05ma.hu

„A világ egyik legjobb jazz zenekara” – így minősítette a Benkó Dixieland Band-et a néhai Ronald Reagan, a műfaj őshazájának számító Amerikai Egyesült Államok negyvenedik elnöke.

Az 1957-ben, dr. Benkó Sándor által alapított együttes fél évszázados fennállása óta tízezernél is több koncertet adott, számos hazai és nemzetközi elismerést, díjat nyert el.

Az állatkerti nyáresti koncertsorozat újjáélesztése óta a Benkó Dixieland Band rendszeresen fellép a "Zenés állatkerti esték" programjának keretében is.

Különleges hangulatú állatkerti koncertjeiket mindig nagy érdeklődés kíséri, nemcsak a jazz és a dixieland zenét jól ismerő hallgatóság, hanem a műfajjal csak most ismerkedő zenebarátok körében is.

Az idei évben július 30-án, szerda este kerül sor a Benkó Dixieland Band állatkerti fellépésére. A koncert 20 óra 30 perckor kezdődik, ám koncertre érkező látogatók előtt már 19 órakor megnyitják az Állatkert kapuit.

A koncert kezdéséig a Pálmaház és az Akvárium nyitva áll a koncertlátogató közönség előtt, sőt, a Főkapu környékén és a Nagy-tó partján is lehet sétát tenni. Aki szeretné, felkeresheti a Japánkertet is.

Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A koncert idején a Barlang étterem kerthelyiségében hideg-meleg ételkülönlegességeket kínálnak a koncertlátogatónak.

Jóllehet a koncert szervezői csütörtökre egy esőnapot is meghirdettek, az előrejelzések szerint erre aligha lesz szükség, hiszen a meteorológusok szerda estére szép időt jósolnak.

A koncertre (2900 Ft-os áron, illetve a prémium helyekre 600 forintos felárral) a helyszínen, azaz a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint az ismert jegyirodákban válthatók jegyek.

A Zenés állatkerti esték további koncertjei:

Augusztus 6. (szerda) 20:20 – Budapest Ragtime Band (esőnap: augusztus 7.);

Augusztus 13. (szerda) Budapest Klezmer Band (esőnap: augusztus 14.);

Augusztus 27. (szerda) 20:20 – Szent István Király Zeneiskola Ütőzenekara (esőnap: augusztus 28.);

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.