Rovaros programokkal várják a látogatókat

Szombaton rovarnap lesz az Állatkertben

A rovarok és más ízeltlábúak különleges világába nyerhetnek bepillantást a látogatók a Fővárosi Állat- és Növénykert szombati rovarnapján. A nagyközönség a botsáskáktól a rekorder rovarokon át a madárpókokig sokféle érdekes ízeltlábúval ismerkedhet, lesz méhészeti bemutató és mézkóstoló, játékos vetélkedő, sőt még csótánysimogató is.

2008.07.17 19:30ma.hu

Július 19-én szombaton ismét megrendezik a rovarnapot Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a rovarok és más ízeltlábúak legérdekesebb képviselőivel ismertetik meg a közönséget az intézmény szakemberei. Az immár hagyományos rendezvényen idén is lesz minden, mi összetett szemnek és szájszervnek ingere. 

Az Akvárium szomszédságában lévő ízeltlábú kiállításnál skorpiókkal és madárpókokkal, a Xántus János Háznál a botsáskákkal és különleges álcázó képességükkel ismerkedhet a nagyközönség. A jegesmedvék melletti Rovarbarát Kertben méhészeti bemutatóval és mézkóstolóval, a Lepkekertnél lepkés ismeretterjesztő játékokkal várják az érdeklődőket. A rekorder rovarokat bemutató állomást az új Szavannakifutó istállójában állítják fel, és ugyanitt lesz az első hallásra kissé bizarrnak tűnő csótánysimogató is, ahol kiderül, hogy a madagaszkári bütykös csótány – minden ellenkező híresztelés ellenére – igazából egy szeretetreméltó rovar. 

Akik játszani szeretnének, több állomásból álló családi vetélkedőn vehetnek részt, amelynek induló állomását a Főkapunál alakítják ki. A Parasztudvarnál kézműves foglalkozással várják a gyermekeket, a Barlangteremben pedig rovarokról szóló ismeretterjesztő filmeket vetítenek. A programok reggel 9-től 16 óráig tartanak, a természetfilmek vetítésére 10 és 16 óra között kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.