Este a Pestiben

Játszd újra, Sam! 30 éve játssza a Vígszínház - videóval

Kern András harmincöt évesen lépett először színpadra Allan Felix szerepében. "Nagyon szeretem ezt az előadást, a pályám több mint fele ezzel telt el. Harminc éven át, ha esett, ha fújt, én játszottam ezt a szerepet."

2013.11.29 11:57MTI
Forrás: youtube.com

Jubileumi előadásra készül a Vígszínház: a Kern András főszereplésével bemutatott Játszd újra, Sam! című produkció 30 éves születésnapját ünneplik péntek este a Pesti Színházban.

A jubileumi előadás végén az egykori és mai szereplők együtt jelennek meg a színpadon a főszereplő Kern Andrással. Az ünneplők között lesz Ábrahám Edit, Götz Anna, Halász Judit, Náray Erika, Sáfár Mónika és Sztárek Andrea is - olvasható a színház közleményében.

Az évforduló alkalmából videoklip készült az As Time Goes By című dalhoz, amelynek magyar szövegét Geszti Péter írta, a zenéjét pedig Furák Péter hangszerelte.

Kern András és Valló Péter 1983 nyarán kezdett el foglalkozni a Játszd újra, Sam! bemutatásának ötletével. "Jó barátságban voltunk, vagyunk és remélem, maradunk Kern Andrással, kerestem valami neki valót színdarabot. Mivel mindketten Woody Allen nagy rajongóivá szegődtünk, örültem, amikor a kezembe került ez az írás - idézi a közlemény Valló Pétert. A rendező elmondta: a főszereplő tipikusan gátlásos, neurózisra hajlamos, művész-értelmiségi férfi, akit Woody Allen a filmjeiben és Kern András a színpadon nagyszerűen megjelenít. "A darab sok humorral mutatja meg ennek a típusnak a természetrajzát, amelyhez kicsit-nagyon magunkat is odasoroltuk" - tette hozzá.

A Játszd újra, Sam!-et 1983 novemberében mutatták be a Vígszínházban. Kern András harmincöt évesen lépett először színpadra Allan Felix szerepében. "Nagyon szeretem ezt az előadást, a pályám több mint fele ezzel telt el. Harminc éven át, ha esett, ha fújt, én játszottam ezt a szerepet. Több száz alkalmat jelentett, az az érdekes, hogy egyáltalán nem untam meg, mert ami jó, azt az ember nem unja meg, a rosszat akár már másnap, de a jót nem. A harminc év alatt semmit sem változtattam a szövegen, összesen talán három szó van, amit másképp mondok. Vannak rajongói a Sam-nek, akik már többször is látták a darabot" - idézik a színészt.

A hosszú évek során Kern András soha nem engedte lecserélni a jelmezét: a mai napig ugyanazt a ballonkabátot és cipőt viseli, amelyet a bemutatón.

A Vígszínház a 30 év alatt 441-szer játszotta az előadást, amelyben Kern András mai partnerei Hegyi Barbara, Pápai Erika, Kerekes József, Kovács Nóra, Holl Zsuzsa, Cseh Judit, Tarr Judit, Mícs Ildikó és Sajgál Erika.

Halász Judit másfél évtizedig alakította a főszereplő szerelmét, Lindát. Az évtizedek alatt a darabban színpadra lépett Egri Márta, Simon Mari, Balázs Péter, Sipos András, Epres Attila, Détár Enikő, Götz Anna, Haumann Petra, Liptai Claudia, Malek Andrea, Náray Erika és Olasz Ágnes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.