Az éhezők viadalának folytatása

Novemberi rekorddal nyitott a Futótűz - videóelőzetes

A Futótűz a hétvégén 63 nemzetközi piacon is a mozikba került, a közönség 146,6 millió dollárért (32 milliárd forintért) váltott jegyet rá, így a desztópia teljes bevétele elérte a 307,7 millió dollárt (közel 68 milliárd forintot).

2013.11.25 09:17MTI
Forrás: youtube.com

Minden idők legjobb novemberi premierhétvégéjét futotta 161,1 millió dolláros (35,5 milliárd forintos) jegyeladásával Észak-Amerikában Az éhezők viadala: Futótűz című akciófilm.

A produkciót máris az év legnagyobb kasszasikerei között emlegetik, a filmet gyártó Lionsgate filmstúdió pedig bízik benne, hogy hamarosan eléri az egymilliárd dolláros forgalmat. "Valódi fenomén lett belőle, és még csak most jön a hálaadás-napi és a karácsonyi szezon" - fogalmazott David Spitz,a stúdió forgalmazási főnöke.

A Futótűz a hétvégén 63 nemzetközi piacon is a mozikba került, a közönség 146,6 millió dollárért (32 milliárd forintért) váltott jegyet rá, így a desztópia teljes bevétele elérte a 307,7 millió dollárt (közel 68 milliárd forintot).

Az éhezők viadala-filmsorozat Suzanne Collins nagy sikerű regényei nyomán készül. A történetben egy olyan társadalmat ábrázolt az írónő, amelyben a zsarnoki hatalom gyerekeket küld élet-halál harcba egymás ellen, és a viadalokat élő adásban közvetítik. A film főszerepét az Oscar-díjas Jennifer Lawrence alakítja. A sorozat bevezető része, amit Gary Ross rendezett kasszasiker lett, már 2012 márciusi premierhétvégéjén 152,5 millió dollárt keresett, és végül Észak-Amerikában összesen 408 millió dollárra rúgott a jegybevétele. A második epizód rendezését Francis Lawrence vette át, a produkció költségvetését pedig megduplázták.

"Az első filmmel kapcsolatban elsősorban a kamasz lányokra gondoltak célközönségként. A film azonban egyre népszerűbb lett a fiatal férfiak körében is. Egy csomó akció és erőszakos jelenet látható benne, és jócskán kiszélesedett a közönségbázisa" - értékelte Paul Dergarabedian hollywoodi boxoffice-elemző.

A hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistán a Futótűz mögött a második helyet az előző két héten a csúcson trónoló Thor: Sötét világ kapta meg14,1 millió dolláros jegyeladással. A The Best Man Holiday című romantikus komédia 12,5 millióval lett a harmadik. Az első öt legjobban kereső film között szerepelt még az Elpuskázva és a Pulykakaland, ám ezek már nem érték el a tízmillió dolláros hétvégi bevételt.

Alfonso Cuarón Gravitávció című űrdrámájának diadalútja Kínában folytatódott, ahol további 46,6 millió dollárral gyarapodott jegybevétele, így a Sandra Bullock főszereplésével forgatott film nyolchetes forgalmazásának összbevétele elérte az 577 millió dollárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.