Alfonso Cuarón

A Gravitáció rendezője szívesen kirándulna az űrbe

"Tudom, hogy több űrfilmet már nem forgatok. Túl sok időt vesz igénybe" - mondta Cuarón arra utalva, hogy a Gravitáción hosszú évekig dolgozott. Hozzáfűzte azonban: ha meghívnák egy űrutazásra, azonnal indulna.

2013.11.21 23:30MTI
Forrás: youtube.com

A világűrbe vágyik a Gravitáció rendezője. Alfonso Cuarón űrben játszódó drámájának pekingi bemutatása alkalmából beszélt álmáról, és arról, hogy örülne, ha Kína tenné számára lehetővé az űrutazást.

"Tudom, hogy több űrfilmet már nem forgatok. Túl sok időt vesz igénybe" - mondta Cuarón arra utalva, hogy a Gravitáción hosszú évekig dolgozott. Hozzáfűzte azonban: ha meghívnák egy űrutazásra, azonnal indulna.

"Talán a kínai hatóságok majd elküldenek az űrbe. Boldogan elfogadnám a meghívást, és nagy megtiszteltetésnek tekinteném" - jelentette ki Cuarón.

A Sandra Bullock és George Clooney főszereplésével készült űrdrámában fontos szerephez jut egy Föld körüli pályán keringő kínai űrállomás. Holott amikor Cuarón a fiával együtt öt éve a forgatókönyvet írta, még nem bocsátották fel az első kínai űrlaboratórium modulját, a Tiangong-1-et.

"Amikor belefogtunk a forgatókönyvírásba, még nem kezdődött el Hollywood kínai piac felé terjeszkedő őrülete" - említette meg a rendező, és elárulta: a kínai űrállomás azért került a történetbe, mert Kínának élvonalbeli szerepe van az űrkutatásban, és megpróbálta minél aktuálisabbá tenni a filmet.

A Gravitáció augusztusban mutatkozott be a velencei filmfesztiválon, azóta világszerte több mint félmilliárd dollárért váltottak rá jegyet a nézők. A kínai mozik a héten kezdték játszani a filmet, és a bevétel már az első két napon elérte a kilencmillió dollárt.

A másfél órás háromdimenziós produkcióban Sandra Bullock tudóst alakít, aki a veterán asztronauta, George Clooney kíséretében indul az űrbe. Küldetésük azonban egy katasztrófa miatt kudarcba fullad, és magukra hagyatva, egyedül küzdenek az életükért és a hazajutásért.

A Gravitáció a The Hollywood Reporter Oscar-előrejelzése szerint nagy esélyes a legjobb film Oscarjára, a szaklap Cuarónt is a rendezői Oscar-mezőny élbolyába sorolja, és jóslata szerint Sandra Bullock is ott lesz az öt Oscar-jelölt színésznő között az amerikai filmakadémia 86. díjátadó gáláján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.